"במקום בו שורפים E-BOOKS” – כנס בינ"ל בשנקר יגדיר מחדש את מושג ההוצאה לאור במאה ה- 21

| 03/04/2012 | 0 Comments

סופרת איראנית מטהראן שתעביר סדנא דרך האינטרנט, התקפה חזיתית על האיסור לייבא ספרים בערבית, תערוכת ה"ספרים המסוכנים", הוצאות ספרים אלטרנטיביות, ספרים שמאורגנים ב"לינקים" ועוד – בכנס מעורר מחלוקת בשנקר בסוף אפריל.

 

בסוף החודש, בימים ראשון-שני 29-30 באפריל, יתקיים ב"שנקר" כנס בינ"ל, המשולב עם תערוכה וסדנאות תחת הכותרת הדחף להוציא לאור.  הכנס החתרני, יאתגר את התפיסות המקובלות – עיצובית, תרבותית ופוליטית – של מושג ההוצאה לאור, הן של ספרים "קונבנציונליים" והן של ספרים אלטרנטיביים על סוגיהם.

 

בצעד חריג בעולם האקדמי של לימודי התקשורת החזותית, יעסוק הכנס בנושאים פוליטיים שנויים במחלוקת: כותבת איראנית מטהראן תעביר סדנה באמצעות האינטרנט תוך כדי שמירה על עילום שמה. מישל אל-ראהב – בעלי "קפה יאפא", המוסד הספרותי היפואי הבולט, ירצה על "מגבלות על ייבוא ספרים בערבית והחרמת ספרים בערבית במדינת ישראל", ועל התוצאות של החלטת ממשלת ישראל בשנת 2008 לאכוף את החוק המנדטורי משנת 1939 האוסר על ייבוא ספרים מ"ארצות אויב". מקס שומן, ה"גורו" של הוצאות הספרים האלטרנטיביות בארה"ב, יסביר כיצד פועלות כיום הוצאות ספרים אלטרנטיביות ומה מבדיל אותם מהוצאות הספרים המסורתיות.

בנוסף תוצג במסגרת הכנס "הספרייה הפטריוטית", ובה ספרים הנחשבים כחתרניים ומסוכנים וכאלה שהוצאו בעבר אל מחוץ לחוק. במקביל יוצגו ספרי אמן, תוכנות וסביבות דיגיטליות להוצאה לאור, ספרים המאורגנים בקונספטים שוברי מוסכמות (כמו ע"פ מפתח צבעים או חלוקה ל"לינקים"), ספרים בעיצוב סטודנטים ובוגרי המחלקה לתקשורת חזותית, פרסומים עצמאיים, ספרים על עיצוב וספרים על ספרים.

 

בכנס יהיו ארבעה מושבים

1. הסובייקט המוציא לאור – מושב זה עוסק בתפיסת דור הפייסבוק והטוויטר, לפיה למעשה כל אחד מאתנו הוא מוציא לאור הפועל באופן עצמאי.

2. פלטפורמות של הוצאה לאור לאור התרבות העכשווית המתאפיינת במיידיות, שיתופיות ורישות, ההוצאה לאור עוברת שינוי קיצוני ויש לחשוב מחדש על תנאי היצור ההנגשה וההפצה של הידע.

3. מוסד ההוצאה לאור כיצד פועל שוק ההוצאה לאור ועמדת המוסדות הוותיקים לנוכח התרבות הדיגיטלית וחברת המידע.

4. הכתיבה והקריאה הן פעולות פוליטיות – ההוצאה לאור כפעולה פרטית המכוונת אל המרחב הציבורי ככלי המאפשר ליחידים וקבוצות לקחת חלק פעיל בעיצוב סדר היום החברתי והפוליטי.

 

ביום שני, 30 באפריל יתקיימו מספר סדנאות שיועברו ע"י אמנים, מעצבים ומומחי תרבות דיגיטלית מהארץ ומהעולם:

 

נקודות עצירה, מרכזי מעבר וקרבה –  (כריס מיד ומושון זר אביב) תעסוק בצורה המשתנה של התרבות העכשווית והנרטיבים שאנו מייצרים ומשתפים.

 

ספיד – כתיבה והוצאה לאור במהירות הבזק (ד"ר רומי מיקולינסקי ואוריאל קון) עד כמה ניתן לקצר את תהליך ההוצאה לאור, כך  שלא יעברו 24 חודשים בין הרגע שסופר סיים את הכתיבה ועד שהספר יוצא בפועל לקוראים.

 

אמניות איראניות – העוסקות בגוף, נשיות, דיכוי, צנזורה, גלות, בית, זיכרון ותפוצות. אופן ההצגה דרך האינטרנט, דיון עם אותן יוצרות על עבודותיהן דרך המרחב הוירטואלי (מוראהשין אלהיארי, גלר חושגוזראן, נוסין רוסטאמי ואמנית אנונימית מטהרן (איראן, ארה"ב)).

 

הכנס יארח דוברים מהארץ ומחו"ל ובהם: לאה אביר, ליאת לביא, אביגיל ריינר, מקס שומן, עדי אנגלמן, כריס מיד, רועי צ'יקי ארד, פרופ' שיזף רפאלי, קובי פרנקו, מישל אל-ראהב, אבי שומר, דקל בוברוב, גלעד מלצר, ד"ר עודד היילברונר, הדס קידר, יהודה מקלף, מיכאל גורדון, שווטה סרדה ומיכאל גדליוביץ'.

 

הכנס "הדחף להוציא לאור", בבי"ס שנקר, רח' ידע עם 8, רמת גן, בין התאריכים 29-30 לאפריל. 

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , ,

Category: אירועי ספרות, דף הבית - ארועי ספרות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.