ספרים סופרים ומה שביניהם – תכנית ראיונות ברדיו קסם 106אפאם מיום 08/07/26

היום – יום רביעי 08/07/26 בתוכנית ספרים סופרים ומה שביניהם ברדיו קסם 106אפאם:

עדנה יחזקאל מחברת הספר דיאנה מחפשת בית (הוצאת אוריון) סיפרה על החיבור שלה לעולם הילדים, על סדנאות הכתיבה שפתחו לה צוהר לעולם עשיר ועל חתולה בעלת חוכמת רחוב שהציתה את הדמיון שלה. דיאנה מחפשת בית  הוא ספר ילדים מקסים ומרגש, סיפור נוגע ללב על גורת חתולים חסרת בית בו משקפת עדנה את מציאות חייהם של חתולי הרחוב שנאבקים לשרוד וחשופים לסכנות של דריסה, רעב, צמא, חום, קור, גשם וחוסר אמפתיה מאנשים ברחוב ורק לעיתים נדירות זוכים במזל באדם שנותן להם בית חם ואוהב. הסיפור מבוסס על סיפור אמיתי שקרה באמת לחתולה של עדנה.

במהלך התוכנית המלצתי על ספרים חדשים מומלצים שיצאו לאחרונה לקריאה בחופשת הקיץ:

הבחורה שיצאה מבין הדפים מאת גיום מוסו, רומן נפלא, הרפתקה רומנטית על חברות, אהבה, והמקום המיוחד שספרים תופסים בחיינו. (הוצאת כנרת זמורה)

הבחורה שיצאה מבין הדפים מאת גיום מוסו

הנערה האיטלקייה שכתבה לוסינדה ריילי – רומן בלתי נשכח על אמנות ותשוקה, על אהבה ובגידה, על משפחה וגילוי עצמי, הנע באלגנטיות בין סמטאות נאפולי למרחבים הכפריים של אנגליה ואל במות האופרה החשובות בעולם. (הוצאת מודן)

מי אימי מאת רעיה אדמוני

מי אימי הוא רומן מרתק ומרגש שכתבה רעיה אדמוני, מסע הישרדות מרגש ומרתק של ילד בשם פטר בתוך התופת של שלהי מלחמת העולם השנייה והשנים שאחריה בארץ ישראל . האם יגלה את את הסוד שהוסתר ממנו? (הוצאת אוריון)

מאחורי המסכה מאת איידן סוייר

מאחורי המסכה שכתב איידן סוייר, פעיל לזכויות בעלי חיים, שילוב של דרמה חברתית וסוגיות מוסריות נוקבות.

הסוד האחרון מאת דן בראון

הסוד האחרון שכתב דן בראון , מותחן נפלא, יצירת מופת סוחפת, פתלתלה ומעוררת מחשבה. (הוצאת כנרת זמורה)

שקרים פשוטים מאת דיוויד באלאדאצ'י

שקרים פשוטים, מותחן פסיכולוגי מרתק שכתב הסופר דיוויד באלדאצ'י (הוצאת מודן)

הלילה שבו נשארנו לבד מאת לורה דייב

הלילה שבו נשארנו לבד – מותחן נפלא שכתבה לורה דייב, מלא בדרמה, מסתורין ואינטריגות שנפרשים בסיפור על אחים מנוכרים, המנסים לפענח סוד בן חמישים שנה שעיצב את חייו המסתוריים של אביהם. (הוצאת כנרת זמורה)

אילו רק יכולתי מאת אמנון קובץ'

ספר הילדים אילו רק יכולתי מאת  אמנון קובץ', סיפור מרגש על חברות, טוב לב והבנה שאינכם זקוקים לקסם כדי להיות מיוחדים (הוצאת אוריון)

כשכבר לא היה מקום בנפש מאת אליה אלמקיס

כשכבר לא היה מקום בנפש ספרו של אליה אלמקיס המביא סיפור חיים אישי ומטלטל שלא ישאיר אף אחד אדיש. (הוצאת ספרי ניב)

מה אם? מאת לירון וינשטוק

מה אם? מאת  לירון וינשטוק שכתב קומדיה רומנטית מצחיקה, חדה, עם נגיעה של פנטזיה על אהבה, בחירות, והמשפט שכולנו אומרים לעצמנו לפחות פעם אחת בחיים – מה אם? (הוצאת ספרי ניב)

אחיות החמניה מאת מרתה הול קלי

אחיות החמנייה שכתבה מרתה הול קלי, רומן היסטורי מרתק השלישי בסדרה הנפלאה בנות הלילך, העוקבת אחר נשים בצמתים היסטוריים דרך סיפורה של שושלת משפחתית אחת. (הוצאת כנרת זמורה)

שירת הזהב מאת אביבה דורון

שירת הזהב, ספרה של המשוררת וחוקרת ספרות ותרבות פרופ' אביבה דורון, מסע פואטי עם גדולי המשוררים העברים, תחנות מכוננות של השירה העברית שחוברה בספרד.  בספר מוצגות גם תפיסות יסוד במחקר אודות השירה העברית בספרד מראשית המאה התשע עשרה ועד היום.  (הוצאת ספרי ניב)

לנצח פוסט טראומה מאת דרור זיכרמן

לנצח פוסט טראומה מאת דרור זיכרמן, ספר מרגש ונוגע ללב בו מוצג סיפור חייו של הלום קרב (הוצאת ספרי ניב)

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

נגישות