כנס קהילת המידע השנתי ה-30 מולטידע 2012 ב-26/3
כנס קהילת המידע השנתי ה-30 "מולטידע 2012" יתקיים השנה בימים 26-27 במרץ, במלון כפר המכביה, רמת גן. מרכז הספר והספריות בישראל מפיק מידי שנה את כנס הספרנים והמידענים (MULTIידע). כנס זה מהחשובים ביותר בתחומו בארץ והוא מלווה בתצוגות מולטימדיה ותערוכות המאפשרות לספרנים להתעדכן בחידושים מקצועיים מרחבי העולם.
הכנס מיועד לכל העוסקים והמתמחים בתחום המידע, לאנשי מקצוע בספריות, במרכזי מידע, ארכיונים, מכללות, אוניברסיטאות, מכוני מחקר, צה"ל, ספריות בתי ספר, ספריות ציבוריות. ספרנים, מידענים, בלוגרים, ארכיונאים, חוקרים, מנהלים, אנשי חינוך ואקדמיה.
כבכל שנה יוענקו שלושה פרסים מטעם מרכז הספר והספריות בישראל, משרד התרבות (המחלקה לספריות) ואיגוד ספרני ומידעני ישראל – אסמ"י .
פרס הספריות הציבוריות לספרות ילדים יוענק השנה לסופרות דורית אורגד על ספרה "קלקידן" ואורנה בורדמן על ספרה "מלכה בעל כורחה". עוד על הזוכים השנה: http://readbooks.co.il/hasifria
על הכנס השנה:
והשנה איך לא? הצדק החברתי שהעסיק רבים מאיתנו במהלך החודשים האחרונים והדרך בה הוא בא לידי ביטוי ברשתות החברתיות. גל מור, העורך הראשי של אתר "חורים ברשת" ירצה על "רשת של מחאה" – האם הרשתות החברתיות מקדמות צדק חברתי.
באיזו מידה תרמו הרשתות החברתיות לגל המחאות החברתיות ששטף את ישראל בקיץ 2011? האם כוחן של רשתות חברתיות הן בהפצת רעיונות או בליכוד השורות? האם יש ערך למחאה שהיא "וירטואלית בלבד" או שהצלחה נמדדת אך ורק בהוצאת אנשים לרחובות? מהם פירות המחאה שניתן לייחס ישירות לרשתות החברתיות? באילו תחומים רשתות חברתיות אינן מצליחות לקדם צדק חברתי?
העיתונאי דרור פוייר ירצה על הנאומים של המהפכה החברתית אותם כתב בעצמו.
פרופ' גבי וימן ירצה על הצד האפל של הרשת ויספר על טרור באינטרנט שבימים אלה תופס תאוצה ומוכח לנו שהכל אפשרי
ביום שלישי 27 במרץ 2012 יערך בכנס מושב שיוקדש ל"ילדי דור האינטרנט" ובו נעסוק בהרחבה בהיבטים השונים של ההשפעות והתהליכים שעוברים ה"ילידים" והמבוגרים האחראים.
בפתיחת המושב נארח את הפסיכולוג עידן עמיאל שידבר על: סמכות חדשה – התמודדות דמויות סמכות עם ‘ילידים דיגיטליים’
אנו חיים בתקופה בה הילדים נולדו לתוך עולם ממוחשב ודיגיטלי, עולם מרתק עשיר מורכב ובד בבד גם מסוכן ומחייב השגחה של דמויות סמכות בכלל והורים בפרט. הביטוי 'ילידים דיגיטליים' טומן בחובו את ההכרה בכך שהילדים נולדים לתוך תרבות האינטרנט בעוד שאנו כמבוגרים "מהגרים" בתוך תרבות חדשה זו. מבוגרים והורים רבים, גם כשעולם האינטרנט נגיש ונהיר להם מתקשים להתמודד מול השלכות העולם הדיגיטלי על חיי ילדים ובני נוער בתקופתנו. בהרצאה יוצגו הקשיים והדילמות העומדים בפני דמויות סמכות באשר הן – הורים, אנשי חינוך ספרנים ועוד. יוצגו בנוסף גם אמצעים לבניית סמכות חדשה למבוגרים המבוססת על השגחה ונוכחות אל מול שימוש ילדים ובני נוער במחשב. למשל, התופעה בה יותר ויותר ילדים ובני נוער מסתגרים מול המחשב הפכה נפוצה; האם הם מכורים למחשב? כיצד להתמודד מול שימוש יתר במחשב והאם בכלל קיימת 'התמכרות למחשב'?
בהמשך תתארח הגב' לימור הררי מנהלת גף יישומי מחשב, במינהל למדע וטכנולוגיה, במשרד החינוך שתדבר על "חינוך לגלישה אחראית ובטוחה ברשת – הצגת מדיניות ופעילות משרד החינוך"
ולבסוף נקנח ברב שיח בהנחיית צביה אלגלי מומחית לתרבות דיגיטלית ובהשתתפות בני נוער "ילידים" בנושא: "חברתי זה הכי, אחי!" מצד אחד מחאה חברתית, מצד שני הפרטת הפרטיות, איך מיישבים את הסתירה? האם חברתי יכול להיות גם פרטי? האם ניתן לשמור על פרטיות ועדיין להיות פעיל חברתי בעולם של מדיה חברתית?
אחד מכל ארבעה בני נוער מתייעץ בפורומים רפואיים, כך פותרים בני נוער בעיות של מבוכה או חוסר פניות של הורים. לאינטרנט יש השפעה טובה על הישגים לימודיים של בני נוער תקשורת דרך האינטרנט עוזרת לחזק קשרים חברתיים ולתרום להרגשה טובה בקרב בני נוער ולמרות זאת, צמד המילים "סכנות האינטרנט" שגור בפי רובינו, ומקושר כמעט תמיד לנוער: לאבדן הפרטיות, להתחברות לתכנים לא ראויים. בכנס מולטידע ננסה להבין יחד אתכם ויחד עם בני נוער, את שרשי הקשר הזה, ואולי לקעקע אותו. נשמע דוגמאות של שימושים אחרים באינטרנט: חברתיים, עסקיים, חינוכיים. נשמע על יוזמות יצירתיות במיוחד שנוקטים בני נוער באמצעות המדיה המוכרת להם.
ההרצאה מיועדת לכל מי שחדשנות, בני נוער ותרבות דיגיטלית מעניינים אותו: אנשי אחריות קהילתית, הורים, מדריכים, אנשי חינוך ואנשי ספר.
לכנס ניתן להירשם דרך אתר מרכז הספר והספריות בישראל:
http://www.hasifria.org.il/icl/heb/hadracha/multiyeda/multiyedaabout/
או דרך תוכנית הכנס האינטראקטיבית:
http://bo.hasifria.org.il/UploadFiles/01_2012/2263c.swf
Category: אירועי ספרות